Medisch pedicure

Een medisch pedicure is verder gespecialiseerd in risicovoeten zoals diabetische, reumatische, spastische en oudere voet. En beheerst een aantal extra technieken.

Risico voeten
Slechte doorbloeding, zenuw beschadiging, langzame wond genezing. Zijn de redenen om een voet te behandelen als een risicovoet. Ik kan u voeten testen op deze punten en adviseren waar u rekening mee dient te houden in het dagelijks leven.

Nagelregulatie*
Het begeleiden van een nagel. Dit kan met verschillende technieken. Door de nagelwal drukvrij teleggen en/of een nagelbeugel te plaatsen. Bij deze technieken zijn ook weer meerdere producten toepasbaar. Zo kan de beste techniek worden gezocht voor u nagel.
Wanneer kan nagelregulatie worden toegepast? Bij een tunnelnagel, ingroeiende nagel.

Nagelreparatie
Kunstnagels maken doe ik met LCN gel. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor de teennagels. Bevat een antibacterieel en antischimmel bestanddeel.
Waarom kies ik voor gel en geen acryl:
1. De werkende bestanddelen die zijn toegevoegd aan de LCN.
2. Omdat LCN gel zachter is dan acryl. De kunststof is bijzonder elastisch om de afwikkeling van de voet optimaal te kunnen volgen en om de drukbelasting op de teennagel aan te kunnen.

Ortheses*
Een orthese is een teen hulp stuk. Deze word op maat gemaakt voor u tenen. Hierbij word ook gelet op schoeisel en evt. steunzolen.
In sommige gevallen zal u doorgestuurd worden naar de podotherapeut.

Vilttechnieken
Met vilt kan een pijnlijke locatie op of onder de voet, tussen de tenen drukvrij worden gelegd voor een aantal dagen.


*) nagelbeugels en ortheses worden bij de podotherapeut meestel vergoed door u zorgverzekering.

Contact: tel. 06-48573609 - info@mariekesvoetverzorging.nl - kvk: 59524200