Marieke's voetverzorging
Ambulant medisch pedicure

Medisch pedicure

Een medisch pedicure is gespecialiseerd in risicovoeten zoals diabetische, reumatische, spastische en oudere voet. En beheerst een aantal extra technieken. Deze technieken kunnen niet zomaar op elke voet worden te gepast.

Risico voeten
Slechte doorbloeding, zenuw beschadiging, langzame wond genezing. Zijn de redenen om een voet te behandelen als een risicovoet. Ik kan u voeten testen op deze punten en adviseren waar u rekening mee dient te houden in het dagelijks leven.

Nagelregulatie*
Het begeleiden van een nagel. Dit kan met verschillende technieken. Door de nagelwal drukvrij te leggen en/of een nagelbeugel te plaatsen. Bij deze technieken zijn ook weer meerdere producten toepasbaar. Zo kan de beste techniek worden gezocht voor u nagel.
Wanneer kan nagelregulatie worden toegepast? Bij een tunnelnagel, ingroeiende nagel.

Nagelreparatie
Voor bijvoorbeeld de zomerperiode is het mogelijk uw nagels te repareren. zodat lelijke brokkelende nagels weer glad lijken. ik zal dan de slechte nagel zover mogelijk weg frezen. en de nagel weer herstellen met gel of acryl. voor de duidelijkheid deze kunstnagel is puur cosmetisch en komt nu ten goede van u al aangetaste nagel.

Ortheses*
Een orthese is een teen hulp stuk. Dat er uit ziet als een stukje klei. Deze techniek word toegepast bij tenen met een stands afwijking (kromme tenen) en druk plekken op tenen. Deze word op maat gemaakt voor u tenen. Hierbij word ook gelet op schoeisel en evt. steunzolen. zodat er geen nieuwe problemen worden veroorzaakt.
In sommige gevallen zal u doorgestuurd worden naar de podotherapeut.

Vilttechnieken
Met vilt kan een pijnlijke locatie op of onder de voet, tussen de tenen drukvrij worden gelegd voor een aantal dagen. Deze techniek gebruik in regelmatig. Zeker bij de risicovoeten waarbij de wond genezing langzamer gaat. 


*) nagelbeugels en ortheses worden bij de podotherapeut meestal vergoed door u zorgverzekering.